Nu fick jag medalj

Jesper Wasling with medal
Jesper Wasling, med medalj och med Christian Thorén I bakgrunden. Foto: Jesper Wasling.

Årsmötet avklarat och jag fick min medalj. Dessutom höll jag föredrag (mer om det i ett kommande inlägg) och omvaldes i styrelsen för 24 gången. 

Årsmötet är alltså över för denna gång och Svenska Heraldiska Föreningen lever vidare. Starkare än någonsin visar det sig efter att vi set medlemstalen för 2016. För första gången över 500 medlemmar, familjemedlemmar inkluderade.

Det var i Göteborg denna gång så det var nära hem för mig. Skönt, för då blir det mindre stress.

Bra möte var det också. Kanske inte så många besökare som jag hoppades men ungefär lika många som jag trodde.

Tyvärr lämnade både Kim och Marko styrelsen. Kan förstå dem eftersom det tar lite tid, men tråkigt är det för de har båda mycket att tillföra föreningen och svensk heraldik. Därför är jag glad att de stannar i föreningen i olika arbetsgrupper.

Annars var det inte mycket nytt. Omval på alla andra poster (och då räknar jag in att Pontus blev ledamot istället för suppleant). Bara män. Det får vi arbeta på till nästa möte. Eftersom vår, liksom alla andra heraldikföreningar, till 80 % består av män har vi en stor skara potentiella medlemmar som vi inte nått fram till än.

Mer om årsmötet kommer i nästa nummer av Vapenbilden.