Om Wasling Media

0Jesper i Maulbronn

Här skriver jag om heraldik och historia.

Företaget Wasling Media

Har en egen sida  här blogg.waslingmedia.se
Det här företaget har mycket lite att göra med det heraldiska, även om de två ibland möts. 

Bloggen Heraldik och Vapensköldar

På bloggen blir det diskussioner kring heraldiska och historiska ämnen, det kommer att tas upp aktualiteter och det blir en hel del boktips och annat matnyttigt.

Jag kommer att berätta om personliga vapen, familjevapen, släktvapen, föreningsvapen och mycket annat som rör heraldiska vapen. Det blir en del historia och då framför allt kring historiska ämnen som är hjälpvetenskap till heraldiken. Och nationalism, för jag tycker att heraldiken med side-kicks ofta utnyttjas på ett felaktigt sätt för nationalistiska ändamål. 

Jag är en teoretisk heraldiker, inte en härold och inte en heraldisk konstnär. Jag kommer därför inte att göra ett vapen till dig, även om jag gärna hjälper dig i processen.

Däremot studerar jag heraldiken från en mängd olika vinklar. Ibland kan det bli forskning där jag publicerar något nytt, i andra fall sammanställer jag vad andra beskrivit mer djupt. Så kanske är jag främst en lärare som delar med mig av mina kunskaper och fynd. Därför hoppas jag att du tycker att den här sidan är givande och att du gärna återvänder hit flera gånger. 

Behöver du kontakta mig så går det bra. Jag brukar svara inom en dag eller så, om jag inte har något alldeles speciellt för mig. 

Kontakta mig

Vill du komma i kontakt med mig, skicka ett mejl till
jesper [at] heraldik se

Du kan även följa mig på Facebook, Instagram eller Twitter
Facebook www.facebook.com/WaslingsHeraldik/
Instagram @waslings_heraldik
Twitter @wasling_heraldry (Finns men är ”död”)

 

A short introduction in English

I stole this part from David Appletons blog for he put it so well:
”I’m an Academic Herald. I’m not a ”real” herald; I don’t register people’s coats of arms (though I can certainly suggest designs for those who might be interested). What I do is study, research, teach, and write about heraldry. And I like to share what I have learned about heraldry, hence this blog. I hope that you’ll find it informative, interesting at least occasionally, and worth your time to come back.”

The Business Wasling Media

Wasling Media is a one-man company for Jesper Wasling.

Writing books and articles

Today, the company more or less is limited to this blog, but occasionally I write articles and manuscripts.

On this blog, I’ll try to be a bit provocative and somewhat annoying in order to dig deeper into heraldic and historical subjects. I will write about personal arms, flags, nationalism, symbolism and stuff like that.

Mail me

Got a question? Comments? Feel free to let me know. I would love to hear from you.: jesper [at] heraldik se

You can follow me on Facebook or Instagram 
Facebook facebook.com/WaslingHeraldry/
Instagram @waslings_heraldik

Sveriges bästa blogg om heraldik, vapensköldar, härolder och historia