Kan man dissa och älska flaggan samtidigt

Aftonbladet leker upproriska och säljer t-shirt med de Geer-tryck på. 

Själ tycker jag det här mest -r en intressant akademisk fråga. Ska jag, som representerar den heraldiska sakkunskapen, blir upprörd? Det ville de Geer 1967. Idag är det knappast syftet. Idag är det mest en rolig grej. Som de Geer själv säger till Aftonbladet:
– Jag dömdes till 75 dagsböter för brotten ”skymfande av statssymbol samt uppvigling”
Det händer knappast idag. Däremot skulle det mycket väl kunna hända om ett visst svenskt ”nationalistiskt” parti fick makten, vilket kan vara bra att tänka på som heraldiker.

Motivet (som jag väljer att inte visa, för jag har inte en aning hur noga de Geer är med sin upphovsrätt) kommer nu att säljas på T-shirts och överskottet går till Syrien-flyktingar. Behjärtansvärt och bra på alla sätt.

Jag skulle gärna ha de Geers t-shirt; den skulle passa fantastiskt bra på en heraldisk kongress 🙂

Och som svar på rubrikens fråga:  Självklart kan man det.